Stage lopen bij HIPselect

Hey hallo, mijn naam is Ailise van de Kamp en ik heb als eerste persoon stage mogen lopen bij HIPselect. In deze en de komende drie blogjes neem ik jullie mee in mijn reis. Ik zal wat vertellen over mijn ervaring binnen HIPselect en de resultaten van mijn onderzoek.

De afgelopen vijf maanden ben ik bezig geweest met afstuderen. Hiervoor heb ik een onderzoek uitgevoerd bij HIPselect. Mijn onderzoek richtte zich op het creëren van een talent management strategie gericht op jongeren. De eerste weken waren spannend, want om af te studeren vindt er eerst een hoop voorbereiding plaats. Naar mate de tijd verliep kreeg het onderzoek steeds meer richting en werd het duidelijk welke elementen cruciaal waren voor het creëren van een aansluitende talent management strategie.

Tijdens de stage kreeg ik veel ruimte en vrijheid om aan mijn eigen ideeën te werken. Ik koos namelijk voor design thinking als onderzoeksmethode. Ondanks dat design thinking geen reguliere methode is om binnen een facility management afstudeeronderzoek toe te passen, was HIPselect erg enthousiast over de methode. Als ik iets nodig had voor mijn onderzoek werd hier snel gehoor aan gegeven. HIPselect bestaat uit een klein team, waardoor je nauw samenwerkt. De sfeer is aangenaam en maakt het makkelijk om met collega’s te sparren.

Meestal begonnen we de maandag samen op kantoor de dag met het bespreken van het weekend. De locatie bevindt zich op het hoofdkantoor van Holland Inkoop Professionals, waardoor je ook de collega’s bij HIP leert kennen. Op de vrijdag is er vaak een gezellige borrel en tijdens mijn stage mocht ik ook regelmatig mee met werkuitjes.

Wat heb ik ervan geleerd?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd om out of the box te denken en mij niet tegen te laten houden door reguliere kaders. Ik heb geleerd dat vragen stellen een belangrijke tool is om meer te leren over de organisatie, maar ook over mijn onderzoek.

Een tip aan toekomstige stagiaires: als je leuke ideeën hebt, deel ze vooral. Dit wordt zeker gewaardeerd binnen HIPselect.

Meer weten hoe design thinking kan worden ingezet als methode voor strategievorming? Houdt dan de volgende blog in de gaten.