De inkoper die in tijd van schaarste WEL wordt beleverd.

Veel grondstoffen zijn op dit moment slecht verkrijgbaar. Sommige inkopers krijgen slechts een fractie van wat zij nodig hebben of betalen een prijs die 2-3 keer zo hoog is als voorheen. Hoe kan het dan dat er inkopers zijn die wel 80% of meer van hun volume geleverd krijgen tegen een prijs die ‘slechts’ 20-30% hoger is? Het antwoord hierop is: hun talent!

Dit zijn namelijk de inkopers die risk management, relatie management en value chain management in hun bagage hebben. En daar bovenop in hun persoonlijkheid lenig zijn en zich snel kunnen aanpassen. En trouwens, dit zijn niet eens persé inkopers die al honderd jaar in inkoop werken en alle CIPS en Nevi leergangen hebben gevolgd.

De totale kracht van een team wordt mede bepaald door hoe complementair de teamleden aan elkaar zijn. Dit betreft natuurlijk de meer traditionele inkoop competenties, maar ook zeker persoonlijkheid die past bij de nieuwe wereld. Het is daarom van belang ook dergelijke talenten in je inkoopteam te hebben. Graag denken wij met je mee over de samenstelling van je inkoop team.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op en we vertellen graag hoe wij jouw inkooporganisatie kunnen ondersteunen

Hanne Goebel – Recruitment consultant International / Privaat – Goebel@Hipselect.nl – Tel: 06-10908688

Marc Brugman – Managing Recruitmentpartner – Brugman@hipselect.nl – Tel: 06-34566059